MUSIC FOR CANCER TRIBUTE - 2016

María A. Ibáñez

  • Maria1
  • Maria2
  • Maria3
  • Maria4
  • Maria5

“Manos ocupadas, mente despejada"

Maria A. Ibáñez, infermera de professió i vocació, instrumentista de quiròfan i participant activa en voluntariat , innovadora i infatigable, va ser diagnosticada de càncer de mama l'any 1989.

Dos anys després de rebre tractament al Vall Hebron, el mateix Hospital on treballava va voler fer-se voluntària de l’AECC, però llavors era necessari que haguessin transcorreguts 5 anys després del tractament i no complia els requisits. Llavors en un congrés mèdic a Barcelona va conèixer a les integrants de l’associació bilbaïna ACAMBI, que li van inspirar a fer una associació de proximitat a Barcelona.

Amb la participació de sis dones més l'abril del 1995 va fundar l’Associació Grup Àgata i la primera seu va ser al despatx del seu marit. Encara hi havia un fort tabú respecte a parlar de “càncer” i així es mostra en el primer tríptic de l’Associació on s’eludeix la paraula càncer: “Associació de dones operades de mama”.

L’associació va rebre 10 anys després la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona i 21 anys després continua en la seva tasca d’ajuda i suport i acompanyament a dones afectades de càncer de mama i els seus familiars.

TRIBUTE

Recercasolom4clogo h40

JoanMassague 250

Joan Massagué

Assistènciasolom4clogo h40

MontserratDaniels 250

Montserrat Daniels

Pacientssolom4clogo h40

MariaAIbanez 250

María A. Ibáñez