m4clogo 150
Dissabte 9 de novembre 2019
Fàbrica Damm
C/ Rossellò, 515
logoXemio

TRIBUTE a la RECERCA ONCOLÒGICA

AleixPratl 400x600Dr. Aleix Prat, llicenciat en Medicina i Cirurgia (2003), especialista en Oncologia mèdica (2008), premi extraordinari de doctorat a la Universitat Autònoma (2015). Cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i de l’equip IDIBAPS de Genòmica translacional i teràpies dirigides a tumors sòlids. Cap del Grup genòmica translacional del VHIO. Professor associat de la Universitat de Barcelona. És coordinador científic de la Junta Directiva de Solti. (Grupo Cooperativo Español para la Investigación del Cáncer de Mama)

Els objectius estratègics de la seva recerca, per tal d’identificar tractaments més òptims per als pacients amb tumors sòlids, son: utilitzar dades genòmiques o moleculars per guiar el disseny d’assajos clínics, desenvolupar biomarcadors i estudiar mecanismes moleculars de sensibilitat i resistència farmacològica. Ha obtingut importants premis per la seva tasca com a investigador, concedits per la Societat Americana d’Oncologia (ASCO), la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM), beques privades com la Susan G Komen, o la Roche i beques públiques com les FIS.

Darrerament ha participat en la creació d’un test genètic de tercera generació, el PAM50, per tipificar tumors de càncer de mama. El test examina 58 gens en tumors de càncer de mama de receptors d'hormones positius en etapa primerenca. Els resultats de l'anàlisi PAM50 s'expressen mitjançant una puntuació del risc de recurrència en dones (risc alt o baix que torni a aparèixer el càncer de mama a qualsevol part del cos allunyada de les mames , més de 5 anys després del diagnòstic). El test genètic PAM50 ha estat desenvolupat per estratificar els tumors dels pacients i individualitzar el tractament en base als riscos esperats de la recurrència a distància.

TRIBUTE

Recercasolom4clogo h40

tributeRecerca 250

tribute recerca

Assistènciasolom4clogo h40

tributeAssitencia 250

tribute assistència

Pacientssolom4clogo h40

tributePaciente 250

Tribute pacients